Intervju med David Elm

27 maj, 2016 |

David Elm, det är sista matchen innan EM-uppehållet på söndag. Hur är känslorna för din del så här långt? Svarar kroppen som du förväntat dig på träningen och matchandet?
– Jag tycker att det har känts ganska bra hittills. Det har ju varit en vår hittills där det har varit mycket upp och ner för min egen del. Men känslan just nu är ändå att det sakta men säkert går åt rätt håll. 

David Elm, det är sista matchen innan EM-uppehållet på söndag. Hur är känslorna för din del så här långt? Svarar kroppen som du förväntat dig på träningen och matchandet?
– Jag tycker att det har känts ganska bra hittills. Det har ju varit en vår hittills där det har varit mycket upp och ner för min egen del. Men känslan just nu är ändå att det sakta men säkert går åt rätt håll. 

Senast kom du in hemma mot BK Häcken och jagade ett ledningsmål, där du var inblandad i en straffsituation. Vad kan du säga om situationen? 
– Jag tycker att det är en solklar straff. Tyvärr för vår del höll inte domaren med om det. Men jag misstänker att han, när han ser situationen i efterhand, känner att han borde ha blåst. 

Det känns som att gruppen har kommit igång ordentligt efter en ganska seg start. Vilka delar är det i spelet som du känner att ni som lag har blivit bättre på? 
– Det börjar ju hända saker i vårt spel. Helt klart. Jag har nog aldrig spelat i ett lika bolltryggt Kalmar FF som just nu. Men ska jag peka på något specifikt i de sista matcherna så är det att vi inte släppt till så många målchanser. 

Nu på söndag väntar Falkenberg borta. Hur pass speciell är den matchen för din del med tanke på din historik i klubben?
– Jag gillar Falkenberg. Och människorna där. Men jag vill oerhört gärna hämta tre poäng på söndag. 

 Vad tror du att vi kommer få se för matchbild? 
– Jag tror det kommer bli en fysisk match. Falkenberg måste ju i princip vinna för att ha någon chans att klamra sig kvar. Om vi kan vara lite kyliga och täppa till bakåt så kommer det att öppna sig fina lägen att kontra på dem. 

 Det känns som att ett fysiskt starkt Falkenberg kan passa David Elm ganska bra. Är du redo för att spela 90 minuter? 
– Jag hoppas att jag är det, men med tanke på att jag inte spelat 90 min i allsvenskan sedan augusti förra året så finns det ju en osäkerhetsfaktor där. Så är det ju. 

Hemsidan har träffat David Elm i London

(mer…)

Annons