Oavgjort mot Hammarby

27 maj, 2018 |

Dagens match mot Hammarby på Guldfågeln Arena slutade 1-1 (0-0) inför 9313 åskådare. Kalmar FF:s mål gjordes på straff i den 54:e matchminuten av Romario. Hammarby kunde sedan kvittera i den 65:e matchminuten genom Jeppe Andersen.

Publiken bjöds på en chansrik första halvlek med många lägen åt bägge håll. Det var dock mållöst när lagen gick ut till halvtidsvila.

I den andra halvleken kom dock ledningsmålet för Kalmar FF i den 54:e matchminuten. Hiago tog sig in i straffområdet och blev fälld av Hammarbys David Fällman. Domaren pekade på straffpunkten och Romario kunde hur kyligt som helst placera in 1-0 för hemmalaget.

Det skulle dock inte dröja många minuter förrän Hammarby skulle replikera. I den 65:e matchminuten fick Jeppe Andersen öppet läge innanför straffområdet och sköt in kvitteringen på volley.

Med kvarten kvar fick Viktor Elm ett gyllene läge att avgöra tillställningen på Guldfågeln Arena. Men Imad Khalili kunde rensa undan mittbackens nick på mållinjen och matchen slutade 1-1.

Nu väntar VM-uppehåll i Allsvenskan och nästa match för Kalmar FF spelas den 8 juli mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Kalmar FF och Hammarby fick dela på poängen efter att matchen slutat 1-1

Kalmar började matchen klart bäst och dominerade spelet i den första halvleken.

Marcus Antonsson kunde inleda målskyttet när han i den 40:e minuten utnyttjade en försvarsmiss och drog in ett vänsterskott längst marken. Målet var Antonssons sjätte för säsongen vilket innebar att han gick upp i delad skytteligaledning.