Rasmus Elm förlänger kontraktet!

13 januari, 2019 |

Idag blev det klart att Rasmus Elm förlänger sitt avtal med Kalmar FF. Det nya kontraktet är skrivet på 1 år och gäller till och med över säsongen 2019.

Rasmus Elm, för en liten stund sen skrev du på ett nytt avtal med Kalmar FF som sträcker sig över säsongen 2019. Kan du berätta lite om känslorna att allt är klart?

Idag blev det klart att Rasmus Elm förlänger sitt avtal med Kalmar FF. Det nya kontraktet är skrivet på 1 år och gäller till och med över säsongen 2019.

Rasmus Elm, för en liten stund sen skrev du på ett nytt avtal med Kalmar FF som sträcker sig över säsongen 2019. Kan du berätta lite om känslorna att allt är klart?
– Det känns bra att få köra igång igen. Jag har bearbetat fjolåret, både mentalt och fysiskt. Min känsla är att jag fortfarande har kraft att kunna vara med och bidra. Samtidigt har jag velat avvakta lite med allt som hänt runt föreningen och se att det blir en förändring åt rätt håll. Jag har fått indikationer på att det ska bli ändring och hoppas att det stämmer. Nu ska det bli spännande att sätta igång och jag ser fram emot att påbörja resan med Kalmar FF inför 2019. 

Du säger att du har efterlyst en förändring. Kan du utveckla det?

–  Det handlar mest om en ändring i mentaliteten. Att visa att vi vill någonting och att vi är på väg någonstans. Det har varit viktigt för mig. Sedan vet man inte vad det leder till. Men Kalmar FF ska ha en tydlig vision, målsättning och kravbild på vad som ska göras.  

Har det funnits andra konkreta alternativ för dig att ta ställning till?
– Ja, det har funnits andra erbjudanden och alternativ att ta ställning till. Än så länge har jag inte känt att det varit värt att bryta upp det jag har här. Vi får se vad som händer i framtiden.

Men du kan tänka dig spel utomlands i framtiden?
– Det beror helt på. Jag är inte främmande för det. Vi fick tredje barnet den 18:e december och det är mycket som ska klaffa för att bryta upp allt här i Kalmar. Samtidigt är det bara Kalmar FF som är aktuellt för mig om jag ska fortsätta spela i Sverige. Vi får se vad som händer i framtiden och om det kan bli aktuellt.

Under förhandlingstiden har du även suttit ner med nya huvudtränaren Magnus Pehrsson. Vad är dina intryck därifrån?
– Det känns lovande. Han är strukturerad och vet vad han vill och vet vad han ska trycka på. Nu har jag inte varit med på några träningar än så det är svårt att uttala sig om den delen. Det kommer klarna längs med vägen. Men första intrycket hittills är bara positivt. Jag tror det kan bli väldigt bra.  

Det blev totalt 15 matcher från start i fjol. Vad tror du om förutsättningarna att kunna få ett 2019 där du är helt frisk?

– Jag hoppas ju det så klart. Det gör jag varje år. Hösten spelade jag majoriteten av alla matcher. Kan man bygga sig ännu mer stabil från grunden ska det kunna bli ännu mer under denna säsongen. Det är min förhoppning och det jag siktar på. Sedan får man vara lite smart och inte gå över gränser. Men självklart finns det en ambition och en målsättning att det ska bli en sådan säsong där jag spelar alla matcher. Det vore konstigt annars, säger Rasmus Elm. 

Klubbchefen Mattias Rosenlund
– Vi har haft en positiv dialog med Rasmus hela vägen. Nu är vi jätteglada att han ansluter till resten av laget och gör sin första träning imorgon kl.15.00. 
Kalmar FF:s ambition är att titta på en långsiktig lösning framöver, som är bra både för föreningen och Rasmus.

Rasmus Elm ansluter till laget imorgon (måndag) och finns med på träningen som går av stapeln kl.15.00 på Gasten IP.

 

Idag blev det klart med ytterligare en förlängning inför 2018. Rasmus Elm och Kalmar FF har kommit överens om en fortsättning som sträcker sig över nästa säsong. 

Rasmus Elm om förlängningen
– Det känns bra att förlänga när fjolåret blev som det blev, så nu hoppas jag verkligen att jag ska kunna bidra fullt ut på planen igen. Förhoppningsvis kan vi börja där vi avslutade förra säsongen och ta ytterligare kliv framåt i år. Vi ses på Guldfågeln Arena 2018! 

Sportchef Thomas Andersson-Borstam
(mer…)

Annons