Seger mot Helsingborg

25 maj, 2014 |

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 2-0 i allsvenskans elfte omgång.

KFF tog alla tre poängen mot HIF efter att man vunnit med 2-0. David Elm inledde målskyttet i den 31:a minuten av första halvlek när han fri med Pär Hansson inte gjorde något misstag.

Kalmar fortsatte skapa flera bra målchanser i såväl slutet av den första halvleken som inledningsvis av den andra. Det skulle dock dröja till den 71:a matchminuten innan Måns Söderqvist kunde sätta sitt sjunde mål för säsongen med en distinkt volley.

Några fler mål blev det inte utan Kalmar vinner matchen med 2-0 och fortsätter därmed att haka på i toppen. KFF klättrade i och med segern upp på en tredjeplats i tabellen med sin 22 poäng, tre bakom Malmö FF som dock har en matchmindre spelad.

Matchfakta hittar ni här.

Ett rekordtidigt mål av Daniel Mendes sänkte HIF

Efter 6,4 sekunder slog Daniel Mendes till med ett allsvenskt rekord när han med ryggen förpassade bollen in i HIF:s mål. Målet visade sig bli matchavgörande då det blev matchens enda.

Mendes blev dessvärre utvisad i den 27 minuten av Daniel Stålhammar efter tumult med en HIF:are liggande på plan.

Med en man mer jagade HIF kvittering men ett heroiskt kämpande Kalmar FF såg till att ge skåningarna årets första förlust och klättrade till en sjätteplats i tabellen.