Tipselit: Förlust mot Malmö FF

23 augusti, 2014 |

Kalmar FF förlorade matchen mot Malmö FF med 2-1 i U19 Allsvenskan

Det var annars ett piggt Kalmar FF som tog sig an Malmö FF på Gastens A-plan och det var även KFF som kunde ta ledningen i den 25:e matchminuten genom mittbacken Pontus Fredriksson.

Efter pausvilan kom Malmö närmare och närmare en kvittering och med mindre än fem minute kvar av matchen lyckades inte KFF stå emot Malmöoffensiven.

1-1 var kanske ett rättvist resultat i detta läget men MFF ville mer och fortsatte sin offensiv trots en man mindre på planen. Snöpligt för KFF lyckas Malmö på tilläggstid slå in segermålet till 2-1.

Kalmar fick sedan en farlig chans till kvittering när man lyfte upp målvakt och allt på en hörna men närmare en en nick utanför kom man aldrig.

Fredrik Carlén efter matchen
– En uddamålsförlust mot en av Sveriges bästa akademiner är inget vi behöver skämmas för. Att vi inte lyckas kontrollera händelserna i slutet av matchen och tappar allt sista tio minuterna får bli en lärdom för framtiden. Summa sumarum så gör killarna en jätterbra insats där Giga och Herman Hallberg är våra bästa spelare idag.

Kalmar FF föll med 0-3 mot Malmö FF i Juniorallsvenskan Elit Södra

Torsdagens seriematch mot Malmö FF i Juniorallsvenskan Elit  Södra slutade med förlust 0-3, efter 0-0 i halvtid. En bra första halvlek följdes upp med en riktigt dålig andra.