U19: Seger mot Ängelholms FF

25 oktober, 2018 |

I årets sista bortamatch i serien var det Ängelholms FF som tog emot vårt U19. En match där vi besegrar ÄFF med 7-1 efter 2-0 i paus.

Vi startar matchen lite trevande och har svårt att få upp tempot i vårt passningsspel. Det gör att vi har svårt att etablera något riktigt tryck mot hemmalaget. Men efter knappa 30 min pressar Crona hårt och snor bollen av ÄFF’s mittback och rullar kallt in ledningsmålet. Efter målet höjer vi oss och skapar en del, men åker även på någon omställning som känns farlig. I en sådan skapar ÄFF ett läge som resulterar i straff efter att Hugo fällt en spelare. Straffen är bra slagen, men Hugo gör en mycket bra räddning. Vi höjer tempot och avslutar halvleken starkt. Och i 45:e minuten rullar vi upp ÄFF och Ossian frispelar en inlöpande Carl som tunnlar målvakten till 2-0-mycket fint mål!

I andra halvlek är vi direkt rappare i både beslut och löpningar, det är full fart framåt. Johan Arvidsson gör 3-0 på en retur efter ett bra skott från Crona, ÄFF reducerar men vi svarar direkt med Jerry Schylström första mål i U19 till 4-1. Vid 5-1 är det Benjamin och Crona som kombinerar sig igenom och där Crona med ett välplacerat skott gör målet. 6-1 kommer efter väggspel där Noah kommer ner djupt i straffområdet och hittar en löpande Benjamin. Både passning och avslut är med hög precision. Avslutande 7-1 nickar Crona in på en perfekt slagen hörna från Benjamin. Som helhet en bra genomförd match med många pigga och rappa spelare!

Nästa match för U19 är redan på lördag då vi tar emot Helsingborgs IF

Dagens startelva (3-4-3)

Hugo Lundberg- Elliot Persson, Hampus Svensson, Carl Ålund-Ossian Hallberg, Carl Gustafsson, Edvin Svalling, Johan Arvidsson-Riad Shehu, Isak Jansson, Edvin Crona

MATCHHÄNDELSER

29 min 0-1 Edvin Crona utan assist
45 min 0-2 Carl Gustafsson assist Ossian Hallberg
48 min 0-3 Johan Arvidsson assist Edvin Crona
62 min 1-3 Ängelholms FF
63 min 1-4 Jerry Schylström assist Ossian Hallberg
72 min 1-5 Edvin Crona assist Benjamin Hajdari
79 min 1-6 Benjamin Hajdari assist Noah Ekberg
87 min 1-7 Edvin Crona assist Benjamin Hajdari
46 min byte Edvin Svalling ut, William Hallgren in
46 min byte Hugo Lundberg ut, David Ahlberg in
46 min byte Isak Jansson ut, Benjamin Hajdari in
55 min Johan Arvidsson ut, Albin Olsson in
55 min Riad Shehu ut, Jerry Schylström in
60 min Carl Ålund ut, Noah Ekberg in
72 min Ossian Hallberg ut, Arvin Nabi in

Kalmar FF besegrade Ängelholms FF hemma på Gasten med 3-1 efter mål av Gustav Eriksson-Söderström, Diako Eliassi och Robin Clason.

Det unga FF-laget började matchen klart bäst och tryckte tillbaka motståndarna rejält under den första kvarten. Gustav Eriksson Söderström fortsätter att leverera när han i den sjunde minuten kan nicka in KFF:s ledningsmål.

Kalmar har sedan bud på fler mål men istället är det Ängelholm som kan kvittera till 1-1 strax innan pausvilan.