U19: Seger mot IFK Värnamo

24 februari, 2019 |

Det blev seger för Kalmar FF U19 i eftermiddagens träningsmatch mot IFK Värnamo med 3-2(2-1) efter att Jerry Schylström, Johan Arvidsson och Anton Ekroth stod för målproduktionen.

En ganska seg start följdes upp av en bättre andra del av första halvlek där Kalmar FF borde haft en större ledning sett till de chanserna som laget skapade. Men ett onödigt bolltapp och en omställning gjorde att IFK Värnamo kunde ta sig tillbaka in i matchen.

Andra halvlek blir ganska enformig. Kalmar FF har mycket boll utan att skapa några farliga målchanser samtidigt som IFK Värnamo satsade på ett lågt försvarsspel med snabba kontringar, vilket de gjorde riktigt bra och skapade en hel del problem för KFF-spelarna.

Kalmar FF lyckas till slut hålla undan och vinna matchen med 3-2 vilket gör att laget är fortsatt obesegrade under försäsongen, precis som A-laget. Tränaren Jörgen Petersson var nöjd med resultatet efter matchen men konstaterar också att det finns en hel del att jobba med.

– Vi vinner matchen vilket är bra så klart. Men vi vet också att vi kan bättre än vad vi visade upp här idag. Det ska bli skönt med en normal träningsvecka nu efter fyra matcher på de senaste nio dagarna.

Mål, Kalmar FF
1-0, Jerry Schylström (Assist Noah Ekberg)
2-0, Johan Arvidsson (Assist Hampus Svensson)
3-1, Anton Ekroth (Assist Carl Gustafsson)

Kalmar FF:s U19-killar besegrade IFK Värnamo

Det unga FF-laget är fortfarande obesegrade i Ligacupen efter att de under fredagseftermiddagen besegrat IFK Värnamo med hela 7-1. Simon Klein och Gustav Eriksson-Söderström stod båda för två mål var medan Ylli Podrimcaku och Flamour Dzelili gjorde varsitt mål.