U21: Förlust mot BK Häcken

14 augusti, 2018 |

Det blev förlust med 3-1 (0-1) i dagens match mot BK Häcken på Bravida Arena. Kalmar FF:s mål gjordes av Nils Fröling i den första halvleken efter assist från Adrian Edqvist.

Jörgen Petersson efter matchen

– Bra första 65 minuter från vår sida, framförallt i den första delen av andra halvlek där vi spelar riktigt bra. 1-2 kommer efter 79 minuter efter att Fröling först är helt ren men räddas på mållinjen. 30 sekunder efter det gör de mål. Därefter tar de över matchen och är bättre än oss. Sammantaget en bra match mot ett tufft och fysiskt BK Häcken.

Det blev en tråkig start på den allsvenska U21-serien. Efter en mållös första halvlek skruvade BK Häcken upp tempot i den andra halvleken och kunde till slut vinna med 3-0. Noterbart från matchen var att nyförvärvet Gbenga Arokoyo gjorde sin första match från och spelade 45 minuter.

Det blev förlust för U21 i dagens möte med BK Häcken

Kalmar FF U21 mötte i dag BK Häcken på Tuvevallen i Folksam U21 Allsvenskan Södra.

Häcken inledde matchen bra men Ole Söderberg i Kalmarmålet spelade bra och räddade de chanser man skapade.

Även KFF vaskade fram ett par bra målchanser utan att få in ledningsmålet. I stället blev det BK Häcken som tog ledningen i den 43:e minuten sedan Sula Matovu rullat in 1-0 förbi Söderberg.